Support

Support

COREtec® är lätt att installera eftersom det  är konstruerat för att göra det så lätt som möjligt för dig. 

Till att börja med så kan du installera golvet direkt när du fått hem det. Du behöver inte vänta på att golvet ska anpassa sig till inomhusklimatet som man måste göra med andra golv. 

Sedan klarar golvet att läggas direkt på nästan alla hårda underlag – som ett befintligt trägolv eller klinkergolv till exempel. Golvet har en baksida av kork som reducerar stegljud och höjer komforten. Därmed behöver du inte köpa och installera något extra underlagsmaterial under golvet.

COREtec® klarar ojämnheter i underlaget upp till 5 mm på 3 meters mätlängd. Samtidigt är brädorna tillräckligt styva för att dölja mindre ojämnheter i underlaget så du slipper ett fult vågformat utseende i släpljus som med traditionella vinylgolv.

Det enda du behöver tänka på är att använda en 0,2 mm diffusionstät folie om golvet ska installeras på ett betongunderlag (eller andra underlag där det kan komma fukt underifrån). Detta är inte för att skydda golvet utan för att hindra att fuktrelaterade problem ger problem i inomhusmiljön.

COREtec® går att installera i upp till 400 m2 stora ytor med maximal sidolängd 20 m. Så länge man har 6 mm avstånd till väggar och andra kringgärdande objekt kan man även låta ett golv löpa fritt mellan rum utan att dela av golvet vid trösklarna.

En detaljerad installationsanvisning följer med i paketen.

Har du frågor så vänd dig till din återförsäljare eller kontakta oss på Miljöagenturer.


Installationsanvisning på svenska


Skötselanvisning

 
 

Se mer på YouTube

COREtec® Floors International YouTube-kanal:

  ÖPPNA I NY FLIK