Uterum

COREtec® och uterum

Tillverkaren av COREtec® godkänner att golven installeras i uterum. Vi vågar därutöver lova att COREtec® är ett av marknadens mest lämpliga golv för uterum. Men det är svårt att ge exakta direktiv som fungerar i alla lägen eftersom förutsättningarna kan skilja sig mycket mellan olika uterum. Allt från grundligt konstruerade uterum på samma betongplatta som huvudbyggnaden, till snabbsnickrade altaner uppallade med stenar direkt på marken. Det är alltid viktigt att man använder sunt förnuft anpassat till de aktuella förutsättningarna. Är du osäker så fråga din återförsäljare.

De tekniska egenskaperna hos COREtec® är överlägsna det mesta på marknaden. Det är 100% vattentåligt och mycket slitstarkt. Det extremt rigida materialet gör att golvet rör sig mycket mindre än andra golv. Samtidigt är materialet följsamt och mjukt att gå på.

Alla typer av golv har riktlinjer att följa vid installationen. Precis som det finns restriktioner för installationer i inomhusmiljö så gäller restriktionerna även installationer i uterum.

En installationsanvisning medföljer i paketen och den har alltid företräde, men nedan är några punkter vi vill understryka speciellt när det gäller uterum:

  • Underlaget måste vara fast och stabilt. (Sviktande undergolv av trätrall med klen dimension eller stora avstånd mellan reglar kan ge alla golv problem.)
  • Golvet måste hållas fritt från vertikala byggdelar för att kunna flyta fritt.
  • Vi rekommenderar att solskydd används för att förhindra att UV-ljus missfärgar delar av golvet eller att golvet överhettas. Solens strålningsvärme är mycket starkare än uppvärmningen som sker av lufttemperaturen.

Vill man ha möjlighet att ge extra expansionsutrymme mot en fönstervägg där vanlig golvlist inte fungerar så har vi en tröskellist i matchande dekorer.

Lycka till med ditt projekt och ett golv att njuta av i många år!