Hoppa till innehåll

Installation

Golven från COREtec® är enkla att installera. Men det är ändå viktigt att läsa igenom installationsanvisningarna för att försäkra sig om att man inte missar något som är viktigt att tänka på. Är man osäker bör man fråga återförsäljaren eller oss på Miljöagenturer.


INSTALLATIONSANVISNING

Fler installationsanvisningar (på engelska) hittar du på COREtec® Internationals webb.

GOLVVÄRME

Du kan få mer tips för vad som gäller om du ska installera på golvvärme på COREtec® Internationals webb.


installationsvideor

COREtec® har en kanal på YouTube där du kan hitta installationsvideor och annat.

Nedan har vi bäddat in ett urval av videor:

INSTALLATION AV VANLIGA BRÄDOR

INSTALLATION AV HERRINGBONE

INSTALLATION AV CERATOUCH


UTERUM

COREtec® tillåter att man installerar deras golv i uterum. Vi vågar därutöver lova att det är ett av marknadens mest lämpliga golv för uterum som samtidigt har så hög komfort.

Men det är svårt att ge exakta direktiv som fungerar i alla lägen eftersom förutsättningarna kan skilja sig mycket mellan olika uterum. Allt från grundligt konstruerade uterum på samma betongplatta som huvudbyggnaden, till snabbsnickrade altaner uppallade med stenar direkt på marken. Det är alltid viktigt att man använder sunt förnuft anpassat till de aktuella förutsättningarna. Är du osäker så fråga din återförsäljare.

De tekniska egenskaperna hos COREtec® är överlägsna det mesta på marknaden. Det är 100% vattentåligt och mycket slitstarkt. Det extremt rigida materialet gör att golvet rör sig mycket mindre än andra golv. Samtidigt är materialet följsamt och mjukt att gå på. Men alla typer av golv har riktlinjer att följa vid installationen. Precis som det finns restriktioner för installationer i inomhusmiljö så gäller restriktionerna även installationer i uterum.

En installationsanvisning medföljer i varje paket och den har alltid företräde, men nedan är några punkter vi vill understryka speciellt när det gäller uterum:

  • Underlaget måste vara fast och stabilt. (Sviktande undergolv av trätrall med klen dimension eller stora avstånd mellan reglar kan ge alla golv problem.)
  • Golvet måste hållas fritt från vertikala byggdelar för att kunna flyta fritt. Avståndet i uterum måste alltid ökas till MINST 12 mm.
  • Vi rekommenderar att solskydd används för att förhindra att UV-ljus missfärgar delar av golvet eller att golvet överhettas. Solens strålningsvärme är mycket starkare än uppvärmningen som sker av lufttemperaturen.

Vill man ha möjlighet att ge extra expansionsutrymme mot en fönstervägg där vanlig golvlist inte fungerar så har vi en tröskellist i matchande dekorer.

Lycka till med ditt projekt och ett golv att njuta av i många år!