Hoppa till innehåll

Kärnor

COREtec® har utvecklat fyra olika kärnor att basera sina golv på för att täcka in fler olika användningsområden. Här kan du läsa mer om dem.

SOUND CORE – 8 mm

COREtec® har en patenterad kärna som kallas SOUND CORE med luftbubblor som ger golven en ypperlig komfort. Golven finns i 8 och 8,5 mm tjocklek inklusive ett integrerat underlag av kork och är uppbyggd av flera skikt.


SOUND CORE – 15 mm

För allra högsta komfort har COREtec® kollektionen XL-END som har en tjockare SOUND CORE-kärna. Kollektionens golv är 15 mm tjocka totalt med ett integrerat underlag av kork och är uppbyggd av flera skikt.


PRO CORE – 5 mm

COREtec® har tagit fram en kollektion som heter PROPLUS speciellt för lite tuffare kommersiella ytor. Med en tunnare produkt som bara är 5 mm tjock totalt och en kärna med högre densitet (PRO CORE) så klarar PROPLUS punkttryck bättre. PROPLUS har ett integrerat underlag av kork och är uppbyggd av flera skikt.


MINERAL CORE – 8 mm

Som en utmanare till keramiska golv- och väggmaterial har COREtec® tagit fram en kollektion som heter CERATOUCH med mineralkärna (MINERAL CORE). Tack vare extremt högt tryck och värme skapar man en extremt stark kärna som liknar klinkermaterial. Tack vare vinylskikt och melaminyta är dock golven mycket mindre bräckliga för slag. Golven blir mjukare och varmare än klinker samtidigt som de absorberar rörelser bättre och då tex passar på övervåningar i hus med trästomme där man normalt avråder från keramiska golv då de riskerar att spricka när trästommen har sina naturliga rörelser. CERATOUCH har såklart ett integrerat underlag av kork och är uppbyggd av flera skikt.